Stoljećima zdrav i hranjiv napitak - gel od Aloe Vere

Aloe Vera - od antičkog vremena poznata je kao biljka koja, omogućujući stvaranje lužine u tijelu, pomaže u sprečavanju i uklanjanju svakodnevnih probavnih, želučanih i imunosnih problema. U suradnji s tvrtkom Forever Living, koja već četrdeset godina proizvodi ovu biljku i od nje spravlja patentirani stabilizirani gel za oralnu i kožnu upotrebu, nudimo vam mogućnost da putem Historicart-a osigurate za sebe i svoje najmilije mjesečnu uporabu ovog gela. Više pročitajte u nastavku...

Prvi festival fotografije iz 1970. godine - Rencontres d’Arles

Davne 1970. godine prvi put je održan ljetni festival fotografije poznat kao Međunarodni susreti fotografije u Arlesu (Rencontres internationales de la photographie d’Arles), a u novije vrijeme uobičajio se skraćeni naziv Susreti u Arlesu (Rencontres d’Arles). Njegovi osnivači, Lucien Clergue (fotograf iz Arlesa), Michel Tournier (pisac) i Jean-Maurice Rouquette (povjesničar, također iz Arlesa), odvažili su se na taj inovativni korak i osnovali, u to vrijeme prvi i jedini međunarodno poznat, festival fotografije.

Fun Museums - riznica preporuka o muzejima

Povijest, muzeji i kulturna baština ponekad se teže uklapaju u promjene koje donosi nova tehnologija. No, i povijesni i kulturni sadržaji mogu imati digitalnu budućnost dokle god ima interesa za istraživanje mogućnosti koje oni nude. Takvom idejom bavi se Lana Pajdaš, pokretačica inovativnog projekta i bloga Fun Museums – The Magnificent Joy of Discovery u kojem na prvo mjesto stavlja muzeje i muzejske priče. Više pročitajte OVDJE.

ALOE VERA - stoljećima u službi zdravlja i ljepote

Donosimo zanimljivu priču o dugogodišnjoj djelatnosti američke tvrtke Forever Living Producs Ltd. koja posjeduje pravno zaštićeni patent za proizvodnju ljekovite biljke Aloe Vere u dodacima prehrani, preparativnoj i dekorativnoj kozmetici. Više pročitajte OVDJE.

Velvet - Caffe za elektronske knjige

U zagrebačkom Velvet caffeu gosti se mogu ulogirati u virtualnu knjižnicu (koja se sastoji od 100,000 knjiga na nekoliko svjetskih jezika, uključujući i hrvatski) i čitati knjige u najsuvremenijem digitalnom formatu bez ograničenja i prekida.

Sve dostupne knjige u izdanju su poznatih svjetskih izdavača te se naslovi svaki tjedan dopunjuju. Zastupljene su sve vrste knjiga. Od pop fictiona i ozbiljne književnosti do duhovnosti, kuharica, poezije, putopisa, sporta, slikovnica i novela za tinejdžere do stručne literature i znanstvenih knjiga.