Vikend u Firenci - putopis Monike Hranj

Naša čitateljica Monika Hranj poslala nam je svoj putopis iz Firence, u kojoj je provela posljedni vikend u siječnju ove godine. 

 

"Oduševljena sam opuštenošću ljudi, odličnom hranom, muzejima i kreativnošću vidljivom na svakom koraku. Ovdje zaista nije rijetkost ugledati intelektualca zadubljenog u knjigu, pisanje ili skiciranje jednog od mnogih kipova ili građevina – što me uistinu raduje. Još bih mnogo puta voljela zalutati u ulice ovog grada koji djeluje kao velika, raskošna, kazališna kulisa. Iako „zalutati“ nije najbolja riječ, jer se u Firenci nekako uvijek nađeš u pravo vrijeme na pravom mjestu," njezini su zaključni dojmovi.

Cijeli putopis pročitajte u nastavku...

Bergamo - Milano - Verona, iz Splita i Zagreba

13. do 18.3.2018.

Jedna od najpoznatijih slikarica svih vremena, feministička ikona, žena ispred vremena, zaštitna ikona francuskog magazina Vouge, žena kojoj su se divili Kandinski i Picasso, jedna od najznačajnijih meksičkih umjetnica - slikarica realizma, kubizma i nadrealizma koja je obilježila prvu polovicu 20. stoljeća i čijim se djelima divimo. U ovom putničkom aranžmanu u kojem ćete upoznati Bergamo i Veronu imat ćete priliku boraviti u Milanu i posjetiti jednu od najtraženijih europskih izložbi "Frida Kahlo - Veća od mita".

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme: 

Polazak iz Splita, Šibenika, Zadra: http://smart-travel.hr/tours/bergamo-milano-verona-iz-splita/

Polazak iz Zagreba, Karlovca, Vrata Jadrana: http://smart-travel.hr/tours/bergamo-milano-verona-i-izlozba-fride-kahlo/

Marakeš - povijest u pustinji

Egzotičan crveni grad prepun palmi i vrtova ruža smjestio se u podnožju planine Atlas, par sati vožnje udaljen od Sahare. Zbog očuvanja i njegovanja tradicije i folklora, kao i zbog jedinstvene arhitekture, Marakeš je danas jedan od centara međunarodnog turizma, s oko 2 milijuna turista koji ga godišnje posjete. Marakeš je najvažniji od četiri kraljevska grada Maroka. Osnovan je u 11. stoljeću. Grad je sedam svetaca (sebaatou rizjel) koji privlači i hodočasnike iz cijelog svijeta. Više pročitajte u nastavku...

LISABON - polazišna točka pomorskih ekspedicija

Glavni grad Portugala, Lisabon (Lisboa) svoj specifičan urbani izgled duguje secesijskim zgradama i koloritnim pročeljima zgrada na brežuljcima. Upravo ova dobro očuvana arhitektura svjedoči njegovoj bogatoj povijesti, a geografski smještaj koji gradskim plažama daje predivan pogleda na otvoreni Atlanski ocean čini ovaj grad iznimno zanimljiv turistima koji ga svakodnevno posjećuju u velikim brojkama.​ U nastavku pročitakte kratku povijest, s preporukama koja mjesta svakako morate pogledati odlučite li se posjetiti Lisabon.

La Belle Seine - Pariz

Seine tekuće je srce Pariza – mjesto na kojem Parižani, ali i brojni turisti borave većinu vremena u šetnji gradom. Gotovo svakog jutra djelatnici ronilačkog centra izvlače iz dna rijeke novčiće, mobitele, nakit, plastični pribor za jelo… Obalu Sine, sagrađenu u 19. stoljeću koju je UNESCO 1991. proglasio svjetskom baštinom, čine restorani, muzeji, kazališta i parkovi, namijeni uživanju u svakodnevnom životu. U nastavku pročitajte na kojim sve mjestima uz rijeku Seine možete uživati posjetite li Pariz.