KOTOR - spoj prirode i povijesne arhitekture

KOTOR - spoj prirode i povijesne arhitekture

Kotor, smješten na obali Crnogorskog zaljeva, poznat je po svojoj bogatoj povijesti i impresivnoj arhitekturi. Evo nekoliko mjesta koja biste trebali posjetiti u Kotoru:

Stari grad Kotor: UNESCO je Stari grad Kotor uvrstio na popis svjetske baštine. Ovaj dobro očuvani srednjovjekovni grad okružen je zidinama koje datiraju iz 9. stoljeća. Prošetajte kroz uske popločane uličice, istražite trgove i posjetite značajne građevine poput Katedrale sv. Tripuna.

Katedrala sv. Tripuna: Ova katedrala sagrađena je u 12. stoljeću i predstavlja jedno od najvažnijih vjerskih mjesta u Kotoru. Unutar katedrale možete vidjeti impresivne umjetničke djela, uključujući radove Lorenza Ghibertija.

Trg od oružja (Trg sv. Luke): Ovaj trg oko kojeg se nalazi nekoliko važnih građevina, uključujući Palaču Pima, jedno je od glavnih mjesta gdje se okupljaju posjetitelji i lokalni stanovnici.

Zidine grada: Popnite se na zidine grada koje pružaju spektakularan pogled na zaljev i okolne planine. Zidine su duge oko 4,5 kilometara i nude fascinantan doživljaj starih utvrda.

Crkva sv. Luke: Ova crkva, smještena na istoimenom trgu, izgrađena je u 13. stoljeću i predstavlja primjer romaničke arhitekture.

Pomorski muzej: Ako ste zainteresirani za pomorsku povijest, posjetite Pomorski muzej Kotor. Muzej se nalazi u palači Grgurin i sadrži brojne eksponate koji prikazuju bogatu pomorsku tradiciju ovog područja.

Bastion sv. Ivana: Ovaj bastion pruža još jedan nevjerojatan pogled na Kotor i okolicu. Idealno je mjesto za fotografiranje zalaska sunca.

Nacionalni park Lovćen: Ako imate vremena, razmislite o izletu do Nacionalnog parka Lovćen, gdje možete uživati u prekrasnoj prirodi, planinarenju i posjeti mauzoleju Petra II. Petrovića Njegoša.

Osim ovih, Kotor nudi mnogo restorana, kafića i trgovina u kojima možete uživati u lokalnoj hrani i atmosferi. Uživajte u otkrivanju ljepote ovog jedinstvenog crnogorskog grada!

 

 

Izvor: Historicart.com.hr