TOSCANA - kultura i umjetnost

TOSCANA - kultura i umjetnost

Toskana je prepuna povijesnih i kulturnih znamenitosti zahvaljujući ponajprije svojoj prošlosti koju datira još iz antičkih vremena. Iz tog razloga agencije za putovanja u svojim ponudama ne izostavljaju aranžmane u mjesta i gradove Toskane, a kao najbolja godišnja doba za putovanje u ovaj dio Italije navode proljeće i ljeto te ranu jesen zbog velikog broja sunčanih dana, bogate kulturne ponude na otvorenom te degustacije domaćih jela na terasama restorana koji odišu starim toskanskim stilom.

Treba napomenuti da se i domaća umjetnost uvelike naslanja na toskansku; vrsni arhitekti, likovnjaci i književnici tijekom srednjega i ranoga novoga vijeka svojim su novitetima u stilovima predstavljali uzor domaćim umjetnicima. Neki od toskanskih majstora čak su izravno djelovali na prostoru Istre i Dalmacije te na crnogorskom i albanskom primorju, prožimajući se s umjetničkim stilovima Venecije koja je tim područjem vladala (Mletačka Republika).

Jednu od lijepih priča ovih „susreta“ nalazimo u povijesnom romanu „U KRILU LAVA“ o čijem sadržaju i narudžbi više možete saznati O V D J E

 

 

 

 

Izvor: Historicart.com.hr