LONDON. Nacionalna galerija - izložbe 2020.

LONDON. Nacionalna galerija - izložbe 2020.

Nacionalna galerija u Londonu za 2020. godinu priređuje nekoliko izložbi izuzetnih povijesnih slikara, čija su djela ili u sastavu arhive ove galerije ili u posudbi drugih muzeja.

Prva velika izložba njemačkog renesansnog umjetnika Albrechta Dürera u Velikoj Britaniji bit će prikazana nakon gotovo dvadeset godina. Kroz slike, crteže, grafike i pisma ova izložba prati Dürerova putovanja po Europi i oživljava samog umjetnika te ljude i mjesta koja je posjetio.

Nicolaes Maes: nizozemski majstor zlatnog doba. Započevši svoju karijeru kao jedan od najtalentiranijih Rembrandtovih učenika, ova izložba - prva u Velikoj Britaniji posvećena Maesu - bilježi umjetnikov uspon i slavu.

Ticijan: ljubav, želja, smrt naslov je izložbe koja objedinjuje svih šest slika u nizu, iz Bostona, Madrida i Londona, prvi put nakon više od četiri stoljeća. Uključeni su "Diana i Actaeon" i "Diana i Callisto"; djela koja posjeduje zajedno s Nacionalnim galerijama Škotske.

Artemisia. U Europi 17. stoljeća, u vrijeme kada žene umjetnice nisu bile lako prihvaćene, Artemisia je bila izuzetna. Slikala je predmete koji su tradicionalno rezervat muškaraca i za muški pogled; pretvarajući krotke sluškinje u hrabre zavjerenike i žrtve koje su preživjele.

Objedinjujući umjetnička djela koja se protežu stoljećima - od Bruegela i Velázqueza do Andyja Warhola i Traceyja Emina – jedna od izložbi također istražuje koncept grijeha u umjetnosti.

Najzad, predivna izložba Raphael razmatra njegove proslavljene slike i crteže, kao i njegov rad u arhitekturi, poeziji i dizajnu za skulpturu, tapiseriju i grafike.

 

Više pojedinosti o svakoj izložbi, terminima i lokacijama na kojima ih možete razgledati pogledajte putem poveznice: the-national-gallery-london

 

 

Izvor: Historicart.com.hr