Zašto koristiti prirodnu preparativnu kozmetiku od aloe vere?

Zašto koristiti prirodnu preparativnu kozmetiku od aloe vere?

Gelovi su po svojoj strukturi gusta tekućina koji se u dodiru sa zrakom brzo osuše. Stoga je korištenje gela iz biljaka u preparativnoj kozmetici dosta rizičan odabir budući da je našoj koži potrebna vlaga a ne suhoća koju gelovi uzrokuju.

Međutim, nerijetko su biljni gelovi puni vitamina potrebnih koži te ih zato nalazimo u  kozmetičkim preparatima.

Aloe Vera Barbadenses Miller u svojim listovima sadrži gusti proziran gel bogat s više od 250 bioaktivnih sastojaka i 20 osnovnih aminokiselina koji su odlični za našu kožu. No, samo upotreba tog gela također može „osušiti“ kožu.

Zato je kompanija Forever Living razvila proizvode koji, uz aloin gel, sadrže ulje jojobe, bobičastih plodova te sjemenki. Na taj je način uklonila suho djelovanje aloinog gela, zadržavši sva njegova vitaminska i hranjiva svojstva potrebna našoj koži. Također, uz 98% udjela u svjetskoj proizvodnji ove biljke, Forever posjeduje patent za proces stabilizacije prilikom pakiranja tako da svaki proizvod zadržava sva svojstva aloinog gela za krajnjeg potrošača.

Očekivanja koja su Foreverovi znanstvenici postavili na djelovaje aloinog gela u kozmetici (u pomlađivanju kože, uklanjanju plikova, crvenila i perutanja, ožiljaka i prištića na koži) tijekom godina su se ispunila. A to potvrđuju i zadovoljni kupci!

 

Pogedajte proizvode za preparativnu kozmetiku za LICE TIJELO

Želite li naručiti neki od proizvoda javite se porukom na mail: historicart.historicart@gmail.com

 

 

 

PROČITAJTE JOŠ I ČLANAK: ALOE VERA - stoljećima u službi zdravlja i ljepote

Izvor: Historicat.com.hr, www.flp.hr