Experience Centar Nikola Tesla

Experience Centar Nikola Tesla

Grad Karlovac uskoro će dobiti pravu znanstvenu atrakciju - centar Nikole Tesle u blizini gimnazije gdje se Tesla prvi put susreo s fizikom i u kojoj je stekao svoju posljednju formalnu diplomu. Naziv ustanove bit će Experience Centar Nikola Tesla, a stalni postav uključivat će originalne školske svjedodžbe i predmete kojima se Tesla koristio.

Osnovna ideja je stvaranje prostora koji će biti otvoren za javnost, koji će biti fluidan i koji će nuditi posjetiteljima razne doživljaje prostora. Uz turistički potencijal, velik dio Centra služit će za rad, ponajprije učenicima srednjih škola koji će tu imati organizirane brojne izvannastavne aktivnosti, piše The Plitvice Times. Kroz ovaj projekt razvit će se tako i edukacijski sadržaji i metode koje će kod mladih poticati kreativnost ujedinjujući znanost, tehnologiju i umjetnost.

Experience Centar Nikola Tesla trebao bi dobiti građevinsku dozvolu do kraja godine, a nekada iduće godine će biti i otvoren. Za cijeli projekt zaslužni su Real Grupa i arhitekti tvrtke POP-AP te Karlovačka županija u partnerstvu s Gimnazijom Karlovac te gradovima Karlovac i Ozalj. Fotografije koje donosimo projekcija su prostora u kojem će centar biti smješten.

 

Izvor: Historicart.com.hr, buro24.hr

Preporučujemo knjige

Gala-Dalí

Gala-Dalí

Carmen Domingo
Kraj

Kraj

Ian Kershaw
Urote protiv Hitlera

Urote protiv Hitlera

Danny Orbach
21 lekcija za 21. stoljeće

21 lekcija za 21. stoljeće

Yuval Noah Harari
Vrijeme vukova

Vrijeme vukova

Adam Foulds
Mjesec u palači

Mjesec u palači

Weina Dai Randel
U okovima geografije

U okovima geografije

Tim Marshall
Izgubljeni Caravaggio

Izgubljeni Caravaggio

Daniel Silva

Izdvajamo putovanja

PRAG -  čarolija putovanja

PRAG - čarolija putovanja

studeni - prosinac 2018.