Pogledajte koji su muzeji od sada dostupni za razgledavanje online

Pogledajte koji su muzeji od sada dostupni za razgledavanje online

Google Arts and Culture udružio se s više od 2 500 muzeja i galerija diljem svijeta koji su se otvorili za virtualne ture i online izložbe. Među njima su i najveći - British Museum, Louvre, Guggenheim New York, Musée d'Orsay, Pergamon, Rijksmuseum. Ovom prilikom preporučujemo da pogledate virtualnu turu muzejom posvećenom slikarici Fridi Khalo: La Casa Azul u Meksiku.

U toj lijepoj vili s vrtom slavna slikarica je rođena i tu je živjela većinu svojega života, uključujući i vrijeme s, također slavnim slikarom i parnerom, Diegom Riverom. Tu je i umrla, a tu joj je i zagrobna adresa. Naime, u spavaćoj sobi je urna s njezinim pepelom, u obliku njezina lica. U blizini je ogledalo u kojem se promatrala dok je slikala autoportrete oji su izloženi u kući, kao i osebujna odjeća te ostali privatni predmeti jedne od najzanimljivijih umjetnica 20. stoljeća.

Virtualnu šetnju svjetskim muzejima, kao i mogućnosti koje vam nudi da se s pametnim telefonima poigrate s prikazom umjetničkih djela, pogledajte na stranici https://artsandculture.google.com/

 

 

 

Izvor: Historicart.com.hr