Otkrijte povijest staroga i srednjega vijeka u tekstovima Biblije

Otkrijte povijest staroga i srednjega vijeka u tekstovima Biblije

Kazivanja Staroga i Novoga zavjeta, od Postanka do Otkrivenja, ovdje su ponovno ispričana i objašnjena na zanimljiv i vizualno dojmljiv način. Uz ovo dragocjeno izdanje otkrijte mnoštvo zadivljujućih ljudi, mjesta i zbivanja koji su uobličili Sveto pismo. Istražite biblijsku društvenu, povijesnu i zemljopisnu podlogu proučavajući karte i fotografije mjesta, predmeta i umjetničkih djela. Uronite u jedno od najvećih svjetskih remek-djela koje je nadahnjivalo brojne naraštaje te pronađite mudrost, nadahnuće i smjernice za život i promišljanje svijeta oko nas. Velika ilustrirana Biblija dokaz je da Biblija živi novim životom za novi naraštaj.

Biblija nije samo vjerska knjiga, već ima i veliku moralnu, povijesnu, kulturnu i literarnu važnost. Sa svojim iznimnim sadržajem ona je ujedno i neprocjenjiva riznica motiva, poezije i tekstova, kojima je uvelike utjecala na razvoj europske i svjetske književnosti.

U Velikoj ilustriranoj BIBLIJI upoznajte duhovno blago koje je nadahnulo velike umjetnike. Iluminirani rukopisi iz srednjovjekovnih samostana predstavljali su različite verzije Svetoga
pisma. Michelangelove freske u Sikstinskoj kapeli prikazuju prizore od stvaranja svijeta do posljednjeg suda. Skladatelji su uzimali biblijsku građu za oratorije, mise, pasije i opere, a njezin utjecaj na svjetsku književnost bio je nemjerljiv.

• više od 1300 ilustracija, crteža, fotografija i zemljovida
• čitajte i otkrijte sadržaj najprevođenije i najutjecajnije knjige svih vremena, prevedene na više od 2000 jezika
• upoznajte povijest judaizma i kršćanstva, simboliku slika, njihovo značenje i poruku
• istražite duhovne korijene, povijesnu i zemljopisnu pozadinu Biblije te umjetnost i kulturu tog razdoblja
• uživajte u vizualno privlačnom čitanju i razgledavanju velikih svjetskih umjetnina

 

Broj stranica: 512
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 9789531421980
Uvez: tvrdi
Širina: 26 cm
Visina: 30.8 cm

Za narudžbu pošaljite UPIT na historicart.historicart@gmail.com

Izvor: Historicart.com.hr, Mozaik knjiga