Najljepše operne arije na otvorenom

Najljepše operne arije na otvorenom

Upoznajte ljepote Veneta uz razgled dva bisera: Vicenze i Verone. Oduševite se veličanstvenim koncertom Placida Dominga pod zvijezdama u prekrasnom ambijentu Arene u Veroni …

1. dan: ZAGREB – VICENZA – VERONA 
Okupljanje grupe u 04.15h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502-506). Upoznavanje grupe sa pratiteljem putovanja, i polazak u 04.30h prema Italiji. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, prema jednom od najljepših gradova regije Veneto: VINCENZI. Ovaj grad, bogate i zanimljive prošlosti, oduševiti će Vas kulturno – povijesnim spomenicima ali i arhitekturom kojom dominiraju velebna djela poznatog arhitekta ANDREE PALLADIA. Palladio je bio inspiriran rimskom arhitekturom, a njegove fino proporcionalne i skladne vila u potpunosti su zadovoljavale potrebe venecijanskih obitelji koje su tražile napuštenu zemlju u Venetu i istodobno si osiguravale osvježavajuća utočišta za ljeto – ljetnikovde. Upravo su ove paladijske vile poslužile kao uzor za engleske i američke ladanjske dvorce građene u 18. stoljeću. Po dolasku, odlazak u razgled slikovitog središta grada, koji je pod zaštitom UNESCO-a: PIAZZA DEI SIGNORI – LOGGIA DEL CAPITANO – DUOMO – BASILICA PALLADIANA – TEATRO OLIMPICO. Nakon zajedničke šetnje sa pratiteljem putovanja, slobodno vrijeme za osobne programe. Okupljanje grupe i odalazak prema hotelu. Smještaj. Odlazak u Veronu, prema jednom od najvećih i najočuvanijih spomenika rimskoga doba – Areni. Odlazak na koncert Placcia Dominga, kojim će obilježiti 50. godišnjicu od svog prvog nastupa… Poslije koncerta, okupljanje grupe i odlazak prema hotelu. Noćenje.

2. dan: VERONA – ZAGREB
Poslije doručka, odjava iz hotela i odlazak u VERONU. Po dolasku, slijedi slijedi razgled i šetnja s pratiteljem putovanja PIAZZA ERBE – ARENA – PIAZZA DEI SIGNORI – JULIJINA KUĆA, gdje se nalazi možda najpoznatiji balkon na svijetu, ispod kojeg je ROMEO šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi koje jedna žena može čuti. Ispred kuće se nalazi spomenik JULIJI, a zid nasuprot njega ispunjen je rukom ispisanim ljubavnim porukama koje su i inspirirane ovim mjestom. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za individualne programe… Okupljanje grupe i polazak u dogovoreno vrijeme prema Hrvatskoj kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Hrvatsku u večernjim satima..

POLAZAK: 04.08.-05.08.2019. 
CIJENA PO OSOBI: 890,00 kn
FIRST MINUTE: 800,00 kn

 

Više informacija pročitajte OVDJE

 

Izvor: Historicart.com.hr