GDJE JE NAJBOLJE ODSJESTI U FIRENCI?

GDJE JE NAJBOLJE ODSJESTI U FIRENCI?

Odabir najboljeg mjesta za boravak u Firenci ovisi o vašim preferencijama, proračunu i potrebama. Evo nekoliko popularnih područja u Firenci gdje možete pronaći različite vrste smještaja:

Historijski centar (Centro Storico): Ovo područje obuhvaća glavne atrakcije poput Katedrale Santa Maria del Fiore, Uffizi galerije i mosta Ponte Vecchio. Smještaj u ovom dijelu grada može biti skup, ali ćete biti blizu mnogih značajnih mjesta.

San Lorenzo: Ovo je četvrt sjeverno od glavnog kolodvora. Tu ćete pronaći tržnicu Mercato Centrale i crkvu San Lorenzo. Smještaj u ovom području može biti povoljniji u usporedbi s historijskim centrom, ali ćete i dalje biti u blizini mnogih atrakcija.

Oltrarno: Na južnoj strani rijeke Arno, Oltrarno je poznat po svom boemskom šarmu i umjetničkim galerijama. Ovo područje nudi mirniji boravak, ali i dalje ima mnogo zanimljivosti.

Santa Croce: Ovo je područje gdje se nalazi crkva Santa Croce, a također je poznato po živopisnim trgovima i restoranima. Središnje je i pristupačno, a istovremeno nudi raznolike opcije za smještaj.

Novo/Santo Spirito: Ova četvrt na zapadnoj obali rijeke Arno ima opušteniju atmosferu i mnogo lokalnih trgovina. To može biti dobro mjesto za one koji žele istražiti Firencu izvan glavnih turističkih područja.

Pri odabiru smještaja, razmotrite i udaljenost od glavnih atrakcija, javnog prijevoza, restorana i trgovina. Također, provjerite recenzije drugih putnika kako biste dobili bolji uvid u kvalitetu smještaja.

 

 

 

Izvor: Historicart.com.hr