Obećanje - povijesna drama, u Cinestar kinima od 10.8.

U Cinestar kinima od 10.kolovoza prikazuje se povijesna drama Obećenje. Radnja filma smještena je u posljednje dane Osmanskog carstva, a prati ljubavni trokut Michaela, izvrsnog studenta medicine, lijepe i sofisticirane Ane, i Aninog dečka Chrisa – poznatog američkog političkog novinara sa sjedištem u Parizu. Budući da je carstvo u padu, njih troje će morati suzdržati strasti kako bi svoje ljude odveli na sigurno i preživjeli. Carstvo će pasti, a ljubav preživjeti.

Dobitnik nagrade Oscar, Terry George, donosi film u kojem ćemo gledati ljubavni trokut Oscara Isaaca, Christiana Balea i Charlotte Le Bon.

Svoju ulaznicu rezervirajte OVDJE. 

Knjižnica u Aleksandriji - nekad i danas

U drevnom Egiptu je u 3. st. pr. Kr u najvećoj egipatskoj luci Aleksandriji sagrađena knjižnica. Smatralo se da je među svojim zidovima čuvala vrijedne spise te je samim time postala simbol znanja i napretka helenističke civilizacije, međutim, 640. godine su je Arapi spalili. Od 2002. godine na mjestu za koje se smatra da se nekad nalazila knjižnica, stoji ultramoderno zdanje Biblioteke Aleksandrine. Velebni kompleks uključuje biblioteku, znanstveni muzej, istraživački centar, planetarijum sa stotinjak sjedećih mjesta, laboratorije, školu za informacijske znanosti i biblioteku za slijepe korisnike. Kapacitet biblioteke je 8 milijuna publikacija. Više pročitajte u nastavu...

Izložba: Barokni sjaj Venecije - Tiepolo i suvremenici

Muzej za umjetnost i obrt u suradnji s Pinacoteca Civica di Vicenza najavljuje veliku izložbu Barokni sjaj Venecije – Tiepolo i suvremenici (3.6. – 1.10.2017.) kojom na svojevrstan način zatvara predstavljanje talijanskog baroknog slikarstva od početaka baroka i izložbe Caravaggiove Večere u Emausu,preko Guercino: Svjetlo baroka do kraja baroka s pomnim odabirom radova Giambattiste i njegova sina Giovanni Domenico Tiepola te njihovih suvremenika. Više pročitajte u nastavku...

Preporuka - povijesni filmovi koje vrijedi pogledati

Donosimo Vam nekoliko preporuka uspješnih filmova s početka razvoja filmske produkcije koji se bave povijesnom tematikom. Riječ je produkciji nastaloj u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata pa do kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća. Više pogledajte OVDJE.