Hrvatski glazbeni zavod - 26.5. barokna glazba

Talijanski violinist Alessandro Tampieri Hrvatskom se baroknom ansamblu vraća uz poziv na putovanje glazbenim šumama talijanskoga baroka. Poput noći, kojoj je posvećen program Musica notturna i šuma je jedan od omiljenih toposa barokne glazbe. Ona može biti tajanstvena i mračna, ali i idilična, pa čak i čarobna, kao u raskošnoj orkestralnoj suiti Začarana šuma Francesca Geminianija, čija će izvedba okruniti kraj ove koncertne sezone.

IZLOŽBE KAO OBLJETNICE - do kraja 2019.

U nekoliko europskih gradova prikazuju se izložbe velikih slikara koje se mogu pogledati do kraja ove godine. Više saznajte u nastavku...

GLAZBENE VEČERI U SV. DONATU - Zadar, 9.7. - 8.8. 2019.

Na ovogodišnjim 59. Glazbenim večerima u sv. Donatu predstavit će se uglavnom manji glazbeni ansambli. Koncertne večeri održat će se u crkvenim prostorima sv. Donata i sv. Stošije te u akustičnom ambijentu Marine Dalmacija Sukošan – Bibinje. Ipak, jedan koncert pripada velikom ansamblu, Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije, koji će na zadarskom Forumu otvoriti festival glazbom Mahlera, Straussa i Morriconea.

 

Više o programu i ulaznicama pogledajte OVDJE.

 

 

 

Koncertna dvorana LISINSKI - nova sezona 2019./2010. UPIS PRETPLATE

U čast 200. rođendana skladatelja Vatroslava Lisinskog koncertna direkcija istoimene dvorane predstavila je program za nadolazeću sezonu 2019./2020. koji sadrži čak šesnaest novih koncerata na kojima će zasjati najveće svjetske zvijezde klasične glazbe.

Više saznajte u nastavku...

65. Splitsko kulturno ljeto od 14. srpnja do 14. kolovoza 2019.

Ovogodišnje 65. Splitsko kulturno ljeto donosi uistinu bogat program, prije svega u produkciji baletnog, dramskog i opernog ansambla HNK Split te nekoliko inozemnih ansambala.

Po sadržaju predstava, može se reći da se Splitsko ljeto vraća svojim korijenima: antici i pučkom kazalištu. Pozornice kazališnih dasaka zamijenit će drevni Peristil i stare pjacete. Ne propustite pogledati klasične drame poput Eshilove Orestije, Goldonijeve Barufe, Molierovog Mizantropa...Također, bit će to prilika za poslušati Veridjeve opere Nabucco i Aida te Gotovčevu operu Eru s onoga svijeta. Od koncertnih izvedbi na programu je klavirski koncert Aljoše Jurinića, nastup Zagrebačkih solista, Beethovenove Devete simfonije...Baletne izvedbe interpretiraju Pergolesijevu i Debussyjevu Stabat Mater te donose presjek baletnih uspješnica HNK Split.

Sve navedeno zasigurno je dovoljan razlog da tijekom srpnja i kolovoza posjetite ovaj grad.

 

Više o programu i ulaznica pogledajte na stranici: http://www.splitsko-ljeto.hr