Svjetlost s prozora

Lucinda Riley

Svjetlost s prozora

Povijesni roman

Broj stranica:
416
Godina izdanja:
2017.
ISBN:
9789533435718
Biblioteka:
Nakladnik:
Znanje

Azurna obala, 1998. Emilie de la Martinières, posljednja iz slavne loze, naslijedila je veličanstven dvorac s vinogradom u kojem je provela djetinjstvo. Međutim, to nasljedstvo otvara bezbroj pitanja…

Pariz, 1944. Constance Carruthers stiže u Pariz kao britanska špijunka u trenutku kad je nacistička okupacija na vrhuncu. Ubrzo gubi kontakt s Pokretom otpora. Igrom slučaja zatekne se u kući istaknute aristokratske obitelji koja, u svojoj tajnoj misiji za oslobođenje Francuske, redovito ugošćuje pripadnike njemačke vojske i tajne policije. U gradu prepunom izdajnika i pobunjenika, Constance više ne zna kome može vjerovati.

I dok Emilie polako saznaje što se događalo njezinoj obitelji tijekom Drugog svjetskog rata i otkriva da je njezina povezanost s Constance mnogo snažnija nego što misli, u dvorcu nalazi tragove koji joj mogu dati odgovore na pitanja iz njezine prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Ova očaravajuća priča iz pera jedne od najčitanijih svjetskih spisateljica prepuna je intrige i strasti.

„Priča o obiteljskim tajnama, ratnoj špijunaži i odanosti. Prava poslastica za sve ljubitelje povijesnih romana.“ (Booklist)

„Veličanstven roman… čaroban, iskren i moćan.” (Naples Daily News)

„Roman koji obara s nogu i ostavlja bez daha.“ (Booklist)

Prvo poglavlje pročitajte ovdje.

Prijava na newsletter

Molimo Vas da ispunite svoje podatke kako biste se prijavili na naš newsletter.

Svi podaci su obavezni.