Franz G. Wegeler i Ferdinand Ries

Ludwig van Beethoven, biografija

Povijesna monografija

Beethovenovi suvremenici i prijatelji, Franz Wegeler i Ferdinand Ries, u svojim biografskim bilješkama o Ludwigu van Beethovenu, po prvi put prevedenima na hrvatski jezik, stvaraju prijateljsku, iskrenu i nadasve ljudsku sliku o glazbenom geniju, u naše vrijeme često zasjenjenom raznim mitovima koji su se o njemu stvarali i ustalili tijekom stoljeća.

Slobodan Prosperov Novak

Sveti Jeronim Dalmatinac

Povijesna monografija

U povodu obilježavanja 1600. obljetnice smrti svetoga Jeronima Splitsko-dalmatinska županija i ovom monografijom još jednom otkrivaju veličinu jednoga od najvažnijih svetaca u povijesti kršćanstva, kršćanske kulture i europske civilizacije.

Roberto Calasso

Tiepolova ružičasta

Povijesni roman

Roberto Callaso talijanski je pisac i nakladnik, izraziti erudit. Autor je ciklusa djela koja je teško žanrovski svrstati, među kojima je i "Tiepolova ružičasta", svojevrsna studija o Giovanniju Battisti Tiepolu (1696-1770), venecijanskom slikaru iz razdoblja rokokoa, poznatom kao autoru ciklusa fresaka alegorijskog i mitološkog sadržaja.

Grupa autora

Michelangelo

Povijesna monografija

Doznajte sve o životu i djelu posljednjeg pravog univerzalnog genija u veličanstvenoj i bogato ilustriranoj knjizi MICHELANGELO! Novost u ovoj knjizi što donosi nove podatke koje su povjesničari umjetnosti otkrili prilikom nedavne restauracije Sikstinske kapele, a to su detalji u tehnici pretapanja boja te stihovi koji potvrđuju da je pisao poeziju.

Og Mandino

Najveći trgovac na svijetu

Povijesni roman

Vrijeme Rimskoga Carstva na području Biskoga Istoka. Timaritelj deva - Hafid želi postati trgovac i u tome biti izvrstan. Jednostavno pisan, ovaj je roman već desetljećima jedan od glavnih vodića svima koji žele postati kao Hafid, najveći tgovci na svijetu!