Božena Glavan

U krilu lava

Povijesni roman

Godina je 1675., vrijeme primirja  između mletačko – osmanskih vojnih snaga u Dalmaciji iza Kandijskoga rata. Grad Nin je sa svojim okrugom jedini dalmatinski grad koji se u tom trenutku nalazi na sjecištu triju granica jakih političkih sila: Habsburške Monarhije, Mletačke Republike i Osmanskoga Carstva. Bez stanovnika, razrušen te izložen čestim neredima na obližnjoj granici, grad će se iza rata početi obnavljati zaslugom tek jedne ninske plemićke obitelji i ninskoga biskupa.Više pročitajte OVDJE.

Emir O. Filipović

Bosansko kraljevstvo

Povijesna monografija

Knjiga sadrži cjelovit prikaz koji čitatelju približava bosansku banovinu i kraljevstvo, od njenog rođenja do preobrazbe u novu civilizaciju tijekom srednjega vijeka.

Grupa autora

Knjige koje su promijenile povijest

Povijesna monografija

Knjige koje su promijenile povijest nudi neodoljivo privlačan uvid u više od 80 najcjenjenijih, najrjeđih i najvažnijih knjiga na svijetu, od Svitaka s Mrtvog mora do Dnevnika Ane Frank.

 

Misal kneza Novaka (iz 1368.)

Povijesna monografija

Vrijeme kada Europa još nije imala tiskarski stroj, nego su se knjige pisale ručno, a zatim prepisivale kako bi se umnožile, na području današnje Hrvatske nastala je prva rukopisna knjiga izravno iz pera krbavskoga i ninskoga kneza Novaka Disislavića. Spomenuti je knez želio ostaviti knjižno djelo u nasljedstvo svećenicima za bogoslužje i kao zavjetni dar crkvi u kojoj će biti pokopan.

Artur Rafaelovič Bagdasarov

Armenija – Noina zemlja: kultura i povijest

Povijesna monografija

Armenija – Noina zemlja: kultura i povijest knjiga je Artura R. Bagdasarova koja je posvećena kulturi i povijesti nama geografski daleke, ali duhovno bliske Armenije.Bogato je ilustrirana lijepim fotografijama kulturnih, umjetničkih i prirodnih bogatstava i namijenjena širokomu krugu čitatelja koji se zanimaju za kulturu i povijest Armenije.