Punski ratovi

Ogren Variola

Punski ratovi

Povijesna monografija

Broj stranica:
184
Godina izdanja:
2019.
ISBN:
9789533366173
Biblioteka:
Nakladnik:
Redak

Veliki sukob Kartage i Rima i pitanje „Kako to da Hanibal nije porazio Rim?“, tema su ove kronologije.
Praćenjem redoslijeda događaja koji su vukli jedan drugog, autor pokušava odgonetnuti jednu od najvećih zagonetaka u povijesti. U ovoj knjizi nastoji se izbjeći „istinu“ koju pišu pobjednici i dati jedan objektivan i logičan pregled događaja koji su značajno utjecali na cjelokupnu svjetsku povijest.
Uz analizu svih najbitnijih momenata u sva tri Punska rata, prisutne su i taktičke i strateške analize bitaka, interesa i politike. Neizostavan je i poseban osvrt na ličnost Hanibala.
Kako bi čitatelji mogli bolje pratiti zbivanja i snaći se na pozornici događaja sve je dopunjeno s vrlo kvalitetnim kartama u boji.

Bilješka o autoru/autorici:

Ogren Variola, profesor geografije. Godina rođenja 1966. Autor je nekoliko knjiga; „Kratka kronologija svemirskih letova“ – znanstveno popularna knjiga i neizostavno štivo za ljubitelje astronautike, SF romana „Iznad zenita“ i „Europa,Jupiter“, zbirke pjesama „Kapi na prozoru“, te mnogih znanstveno popularnih članaka. Suradnik i nositelj je obrazovne emisije prvog programa Hrvatskog radija „Svemirsko doba“.
Na ovom mjestu odgonetava sukob o kojem se „puno priča, a malo zna“ i popularan je prvenstveno zbog ličnosti jednog od najvećih vojskovođa u povijesti.

Prijava na newsletter

Molimo Vas da ispunite svoje podatke kako biste se prijavili na naš newsletter.

Svi podaci su obavezni.