Lancelot

Giles Kristian

Lancelot

Povijesni roman

Broj stranica:
552
Godina izdanja:
2019.
ISBN:
9789533600215
Biblioteka:
Nakladnik:
Znanje

Rimske legije daleka su prošlost, Britaniji prijete mnoge neprijateljske vojske, a britanski vladar Uther Pendragon je na samrti. Mlađi sin kralja pokrajine Benoic, osmogodišnji Lancelot jedini je preživjeli nakon krvavog napada na njegovu obitelj. On ostavlja svoj dom i kraljevstvo sa željom za osvetom i sjećanjima na one koje je izgubio.

Dok pod budnim okom druida Merlina i gospe Nimue otkriva svoje ratničke talente i sposobnosti, Lancelot upoznaje mladu Guinevere, lijepu i neobuzdanu djevojku koja se izdvaja od ostalih djevojaka svojim neobičnim vještinama. Postavši vještim ratnikom, Lancelot je zadivljen mladim vojskovođom Arthurom koji u sebi nosi snagu mača i plamen nade za britansko kraljevstvo. I dok zavist i izdaja vladaju ljudskim srcima, Lancelot će progonjen ljubavlju i mržnjom, biti čovjek koji će odlučiti o budućnosti kraljevstva i naroda.

»Dosad najbolje štivo Gilesa Kristiana. Tragičan, no istovremeno emotivan, ovo je zaista vrhunski roman!« - Ben Kane »Postoji mnogo modernih verzija priče o kralju Arthuru, no ova stoji daleko iznad svih ostalih, u društvu najboljih povijesnih romana na svijetu.« - Manda Scott

»Pisac sa srcem ratnika i dušom pjesnika. Zaista, zaista odličan roman!« - Anthony Riches

 

O autoru:

Giles Kristian živi u Leicestershireu, u Engleskoj. Obiteljska povijest (napola je Norvežanin) i oduševljenje romanima Bernarda Cornwella nadahnuli su Gilesa Kristiana da se i sam počne baviti književnošću. Njegove vrlo uspješne trilogije „Gavran“ i „Sigurdov uspon“ vrlo su pozitivno ocijenili njegovi kolege književnici, kao i kritičari i čitatelji. Knjige Okrvavljena zemlja i Bijes braće govore o obitelji koju je razdvojio engleski građanski rat, a Kristian je, zajedno s Wilburom Smithom, napisao i roman Zlatni lav, koji je bio na prvom mjestu najprodavanijih knjiga. U svom novom romanu Lancelot Giles zaranja u uzburkane vode najpoznatije priče u engleskoj povijesti – legende o kralju Arthuru.

Prijava na newsletter

Molimo Vas da ispunite svoje podatke kako biste se prijavili na naš newsletter.

Svi podaci su obavezni.