Igra vremena

Jeffrey Archer

Igra vremena

Povijesni roman

Broj stranica:
402
Godina izdanja:
2023.
ISBN:
9789538124518
Biblioteka:
Nakladnik:
Opus gradna

„Rekli su mi da je moj otac poginuo u ratu“, riječi su kojima nas autor uvodi u svijet ove briljantne obiteljske sage koju mnogi kritičari smatraju remek-djelom žanra. Harry Clifton dječarac je koji 20-ih godina prošlog stoljeća odrasta na dokovima bristolske luke u kojoj je radio njegov otac. Mašta o dalekim zemljama i o tome da postane kapetan nogometne momčadi.

No Bog mu je podario jedan drugi talent. Zahvaljujući svojem savršenom glasu, Harry dobiva stipendiju za prestižnu osnovnu školu koju pohađaju djeca bogataša i njegov će život otada krenuti u drugačijem smjeru od očekivanoga. Njegova majka Maisie poduzet će sve da Harryju omogući školovanje. Harry u luci upoznaje Starog Jacka, ratnog veterana iz Prvog svjetskog rata koji živi u napuštenom željezničkom vagonu. Između Starog Jacka i Harryja razvija se čvrsto prijateljstvo.

S vremenom Harry postaje sve više sumnjičav u vezi s očevom smrti. Malo-pomalo zaključuje da je nemoguće da je njegov otac Arthur Clifton poginuo u ratu. Osim toga, je li Arthur uopće njegov otac? Igra vremena obuhvaća razdoblje od dvadesetak godina, od kraja Velikog rata do uspona Hitlera u Njemačkoj i početka Drugog svjetskog rata; i prati sudbinu Harryja Cliftona od njegovih dječačkih dana do upisa na Oxford. Čitatelji će uživati u majstorskom pripovijedanju Jeffreyja Archera koji je svojim umješnim stilom oživio dokove engleske radničke klase, skorojeviće i bogataške vile, kavane, hotele, koledže i završio priču na užurbanim njujorškim avenijama 1940. godine.

„Ono što se na početku čini jednostavnom pričom o odrastanju, na kraju postaje saga o moći, izdaji i mržnji.“ Booklist „Eksplozivno! Nevjerojatan zaplet.“ The Washington Post „Archer je jedan od najboljih pripovjedača na svijetu.“ Los Angeles Times „Predivna obiteljska kronika s divnim obratima i iznenađujućim završetkom.“ Publishers Weekly

Prijava na newsletter

Molimo Vas da ispunite svoje podatke kako biste se prijavili na naš newsletter.

Svi podaci su obavezni.