Rita Monaldi, Francesco Sorti

Shakespeareov Dante

Povijesni roman

Shakespeareov Dante razotkriva život firentinskoga pjesnika obavijen tajnama i mistikom, njegove veze s moćnicima i vladarima, neopisive zločine inkvizicije i bankara koji se i danas igraju sudbinama pojedinaca i društva. Mladi Dante nalazi se pred velikim životnim izazovima – gubitkom i novim pronalaskom ljubavi, tajanstvenom bolesti koja ga odvodi na rub drugoga svijeta, te otkrivanjem obiteljskih tajni koje će nepovratno promijeniti njegov život.

Dirk Husemann

Kradljivci svile

Povijesni roman

Bizant, 552. n.e.: carevi izaslanici Taurus i Olimpiodor putuju u daleku Kinu s namjerom da otkriju najčuvaniju tajnu te zemlje: kako nastaje svila. Uspijevaju ukrasti dudove svilce i prerušeni u budističke redovnike pokušavaju plijen sigurno prenijeti u Bizant, osam tisuća milja Putem svile.

Sharon Cameron

Svjetlo u skrovištu

Povijesni roman

Istinita priča o sestrama koje su tijekom Drugoga svjetskoga rata od nacista skrivale trinaest Židova. Stefania Podgórska šesnaestogodišnja je djevojka. Živi u poljskom gradu Przemyślu, radi u dućanu židovske obitelji Diamant i poput svake tinejdžerice mašta o tome kako će jednoga dana pronaći pravu ljubav.

Susanna Leonard

Madame Curie i snaga jednog sna

Povijesni roman

Moćna i potresna priča o ženi koja je pomicala granice. Nevjerojatno inspirativan roman o istraživačici, buntovnici, revolucionarki - jedinstvenoj ženi koja je promijenila svijet! 

Madeline Martin

Posljednja knjižara u Londonu

Povijesni roman

Kolovoz 1939. Velika Britanija priprema se za rat dok Hitlerove snage haraju Europom. Dok su zračni napadi na London sve učestaliji, a rat sve jeziviji, glavna junakinja Grace otkriva malu zajednicu zanimljivih ljudi okupljenih oko knjižare, i snagu kojom će pobijediti najveću ratnu tamu.