Rhys Bowen

Pariški zadatak

Povijesni roman

Junakinja Madeleine Grant rođena je Londončanka, studentica na pariškoj Sorboni, istodobno naivna djevojka i majka hrabrost. Dočekavši Drugi svjetski rat rastrzana između dviju domovina i suprotstavljenih uloga (jedne tipično ženske, pacifističke, druge borbene i neustrašive) potpuno je nesigurna u svoje odluke sve dok je vijest koju nijedan roditelj ne smije primiti ne ponuka na radikalan potez kojim će iznenaditi i samu sebe.

Margaret Mitchell

Prohujalo s vihorom

Povijesni roman

Epski roman o ljubavi i ratu nezaboravna je kreacija opčinjavajućih prizora i uzbudljivih likova, tako živih da najdublje osjećamo njihove strahove i čežnje. Scarlett O'Hara i Rhett Butler pripovijedaju bezvremensku priču o opstanku u najtežim uvjetima i dvoje su najčuvenijih ljubavnika nakon Shakespeareovih Romea i Julije.

Laura Morelli

Noćni portret

Povijesni roman

Između 1939. i 1945. nacisti su ukrali umjetnine neprocjenjive vriednosti. Noćni portret je priča o njihovoj najozloglašenijoj krađi - slavne Da Vincijeve Dame s hermelinom. 

Miroslav Krleža

Zastave

Povijesna knjiga

Petosveščani roman Zastave otkriva položaj hrvatskoga društva na relaciji Budimpešta – Beč – Beograd, roman dotiče sve bitne ideologije dviju država: u umirućoj Austro-Ugarskoj i novostvorenoj Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.
 

Simon Sebag Montefiore

Romanovi

Povijesni roman

Knjiga Romanovi – 1613. – 1918. britanskog povjesničara Simona Sebaga Montefiorea intimna je priča dvadeset careva i carica, nekih koji su dotaknuti genijem, neki ludilom, ali svi nadahnuti autokracijom i carskom ambicijom. Montefioreova knjiga otkriva tajni svijet neograničene moći i nemilosrdne izgradnje carstva, zasjenjene urotničkom palačom...